روتر چیست؟

روتر چیست؟

کاربرد روتر چیست؟

روترهای دارای یک پردازنده (CPU)، چندین نوع حافظه دیجیتال و رابط‌های ورودی- خروجی (I/O) هستند.
آن‌ها مانند دستگاههای مستقل عمل میکنند، که نیازی به صفحه کلید یا صفحه نمایش ندارد.
حافظه روتر (Router) یک سیستم عامل جاسازی شده (O/S) را ذخیره می کند. در مقایسه با محصولات عمومی OS مانند مایکروسافت ویندوز و Apple Mac OS، سیستم عامل‌های روتر(فریمور) در این مورد که چه نوع برنامه‌هایی را می توان روی آنها اجرا کرد محدودیت دارند و همچنین نیاز به مقدار بسیار کمی از فضای ذخیره‌سازی دارند. نمونه‌هایی از سیستم عامل‌های محبوب روترها عبارتند از: Cisco Internetwork (IOS) Operating System  و DD-WRT. این سیستم عامل‌ها به صورت سیستم عامل باینری ساخته می‌شوند و معمولا به نام سیستم عامل روتر شناخته می‌شوند.
روترها همچنین می‌توانند با حفظ اطلاعات پیکربندی در بخشی از حافظه به نام جدول مسیریابی، ترافیک ورودی یا خروجی را براساس آدرس‌های فرستنده و گیرنده فیلتر کنند.

تفاوت سوییچ و روتر

سوئیچ ها معمولا در لایه دوم (Data layer) مدل OSI فعالیت می نمایند.در لایه فوق امکان استفاده از آدرس های MAC ( آدرس های فیزیکی ) وجود دارد. روتر در لایه سوم (Network) مدل OSI فعالیت می نمایند. در لایه فوق از آدرس های IP ر IPX و یا Appeltalk استفاده می شود. ( آدرس های منطقی ) . الگوریتم استفاده شده توسط سوئیچ به منظور اتخاذ تصمیم در رابطه با مقصد یک بسته اطلاعاتی با الگوریتم استفاده شده توسط روتر ، متفاوت است . یکی از موارد اختلاف الگوریتم های سوئیچ و هاب ، نحوه برخورد آنان با Broadcast است . مفهوم بسته های اطلاعاتی از نوع Broadcast در تمام شبکه ها مشابه می باشد.

تفاوت روتر و مودم چیست ؟

از آنجایی که مودم های مدرن اغلب مجهز به روتر داخلی هستند ، تمایز بین دو نوع سخت افزار مودم و روتر اغلب مبهم است. اما کسانی که روزهای ابتدایی اینترنت را به خاطر می آورند می دانند که این دو، عملکردهای متمایزی دارند.

برای اتصال به اینترنت از طریق (ISP (Internet Service Provider یا همان شرکت خدمات سرویس های اینترنتی، به مودم خود نیاز دارید ، در حالی که برای اتصال چندین دستگاه در یک شبکه که مودم شما را هم شامل  می شود، به روتر نیاز دارید. بنابراین ، روتر به مودم شما و چندین دستگاه امکان انتقال داده ها از یک مکان به مکان دیگر را می دهد. مودم یک راه ارتباطی است که ارسال و دریافت داده از اینترنت را انجام می دهد.

از آنجا که نوع سیگنال های مورد استفاده در کامپیوترها در مقایسه با سیگنالی که در اینترنت استفاده می شود متفاوت است شما به طور کلی یک مودم احتیاج دارید. کامپیوترها و دستگاه های موبایل، از سیگنال نوع دیجیتال استفاده می کنند در حالی که اینترنت بر اساس سیگنال  آنالوگ کار می کند. مودم این سیگنال ها را به قالب درست می کند. این وسیله نام خود را از همین ویژگی گرفته است، مودم یک «Modulator»  به معنی «تلفیق کننده» و «Demodulator»  به معنی «تفکیک کننده» گرفته شده است. وقتی یک بسته اینترنتی را ثبت نام میکنید اغلب یک مودم از ارائه دهنده سرویس اینترنت دریافت خواهید کرد. این تبدیل سیگنال عملکرد اصلی مودم است. در واقع هماهنگی این سیگنال ها کار روتر است.

مزایای روتر ها

مزایای روتر

اصلی‌ترین وظیفه‌ی روتر را باید ارسال بسته‌ها بین دو شبکه‌ی مختلف بدانیم، هرچند روترهای جدید عرضه شده به بازار قابلیت‌های بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • وجود ۴ تا ۸ پورت شبکه که امکانات اشتراک گذاری ابزارهایی نظیر پرینتر را بصورت محلی با سایر رایانه‌های موجود در شبکه امکان پذیر می‌کند.
  • روترهای جدید از قابلیت NAT یا Network Address Translator پشتیبانی می‌کنند که این موضوع امکان اختصاص دادن مجموعه‌ی IP‌های داخلی را برای شبکه در کنار دریافت IP‌ از شبکه‌ی گسترده‌ی بیرون نظیر ISP یا WAN را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این وظیفه کاری است که مودم‌های ADSL کنونی نیز آن را انجام می‌دهند.
  • DHCP‌یا Dynamic Host Configuration Protocol که یک IP‌جدید را به هر ابزاری که به روتر متصل شده باشد، بصورت خودکار اختصاص می‌دهد.
  • فایروال برای محافظت از شبکه‌ی داخلی
  • وجود پورت WAN برای اتصال به یک مودم که امکان اتصال به سرویس اینترنت یک ISP را فراهم می‌کند.
  • پشتیبانی از اتصال بی‌سیم که امکان اتصال گجت‌های بی‌سیم را نیز به روتر فراهم می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *